Suvarnabhumi Airport

Siam Square

Wat Pho

The Grand Palace

Wat Arun

Khaosan Road

Svenska ambassaden i Bangkok

Karta över Bangkok

Bangkok är en av världens mest besökta städer och har över 10 miljoner invånare. Stadens storlek gör att det tar tid att ta sig mellan de olika stadsdelarna och det rekommenderas att planera sina vistelse i förväg baserat på vad man tänkt göra i staden.

Många som besöker Bangkok väljer att spendera sin tid i staden vid Siam Square som erbjuder shopping och aktiviteter, samt vid tempelområdet i närheten av Khao San Road.

Vart ligger Bangkok?

Bangkok ligger längst upp i Thailandviken, ca 30 kilometer från kusten. Stadens geografiska läge gör Bangkok till en bra utgångspunkt för att ta sig vidare till andra platser i Thailand.

Hur långt är det till Siam Square från Suvarnabhumi Airport?

Det är 24 kilometer mellan Suvarnabhumi Airport och Siam Square. Resan tar ca 30 minuter med taxi, men beror på hur mycket trafik det är. Därför kan det vara bättre att ta tåget till flygplatsen om man ska resa under rusningstrafiken i Bangkok.

Hur långt är det mellan Phuket och Bangkok?

Det är ungefär 840 kilometer mellan Bangkok och Phuket med bil och 700 kilometer med flyg. Det smidigaste sättet att ta sig mellan Phuket och Bangkok är att flyga. Men det går även att ta sig till Phuket med buss och tåg om man reser på en tight budget.

Liknande resmål i Thailand