Hua Hin

Resa till Hua Hin

Hua Hin är sedan många år tillbaka känt för att erbjuda golf i världsklass, och staden är ett av de mest populära ställena i Thailand att besöka om man är intresserad av att spela golf. Dock har staden mycket mer än så att erbjuda, såsom långa, breda stränder och en mysig stadskärna med många trevliga restauranger.

Kuststaden Hua Hin har en lång historia som turistort för den lokala thailändska befolkningen, och även kungafamiljen tycker om att spendera sin semester här. För de som vill flytta till värmen efter pensionen är Hua Hin ett mycket populärt val, då levnadskostnaderna är låga och man har goda möjligheter till boende nära stranden. Stadens lugna och välkomnande atmosfär gör också att många trivs och känner sig hemma här. De långa stränderna lockar också många turister, och det tillsammans med aktiviteter såsom ponnyridning på stranden gör att Hua Hin passar bra för bland annat barnfamiljer.

Sevärdheter i och omkring Hua Hin

Hua Hin har flera tempel, och ett av huvudtempel ligger centralt i staden och är hem för många munkar. Det finns också ett tempel uppe på kullen Khao Takiab, där man också kan få träffa på flera nyfikna och orädda apor. Ungefär en mil utanför Hua Hin ligger templet Huay Mongkol, där man kan se en stor staty av en berömd buddistisk munk. Platsen är en populär destination för thailändska pilgrimer.

Golf i Hua Hin

Om man hör någon som ska åka till Thailand för att spela golf, så är det ofta till Hua Hin som man ska. Hua Hin är världskänt för sina högklassiga golfanläggningar med vackra lägen, och priserna ligger lågt. Här kan du svinga bollen med utsikt över stränderna och de gröna bergen, och det finns många kurser att ta som håller hög standard. Det finns också många resorter där man kan kombinera golf med skön semester och god mat i lyxig miljö.

Shopping, restauranger och nattliv

I närheten av stranden och stadens långa pir ligger flera trevliga gator med många restauranger i varierande prisklasser. Man kan dock hitta flera shoppingmöjligheter och restauranger även en bra bit utanför de mest centrala delarna, där det bland annat finns större köpcentrum med bio och många butiker och caféer. Hua Hin har flera marknader, både på dagtid och under kvällar och helger. En av de populäraste marknaderna är stadens nattmarknad, som besöks av både lokalbefolkningen och turister. Här kan man köpa bland annat kläder, souvenirer och förstås mat i många olika former.

Hua Hins nattliv är centrerat till i huvudsak två gator i de centrala delarna av staden, där man kan hitta flertalet barer och några nattklubbar med dansgolv, blinkande lampor och hög musik. På grund av Hua Hins symbol som en kunglig stad försöker myndigheterna förhindra att nattlivet blir lika utbrett som i andra turistställen såsom Pattaya och Phuket.

Aktiviteter och sevärdheter i Hua Hin

Wat Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol

En bit utanför Hua Hin ligger templet Huay Mongkol där man kan se en staty av den kända thailändska munken Luang Phor Thuad.

Black Mountain Water Park

Black Mountain Water Park

Utanför Hua Hin ligger Black Mountain Water Park som är en populärt bland barnfamiljer som besöker staden.

Golf i Hua Hin

Golf i Hua Hin

Hua Hin har ett flertal golfbanor som håller hög standard. Gillar man golf bör man definitivt besöka staden under sin resa till Thailand.

Wat Khao Takiap

Wat Khao Takiap

Beläget högt upp på berget Chopsticks Hill ligger templet Khao Takiab, som förutom den vackra utsikten också är känt för sina många apor.

Vart ska man bo i Hua Hin?
Hur tar man sig till Hua Hin från Bangkok?
Vad kan man göra i närheten av Hua Hin?
När är det bäst att besöka Hua Hin?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!