Reseguide till Koh Samet

Läs om Koh Samets stränder, utflykter och hotell

Aktiviteter och utflykter på Koh Samet

Koh Samet – Hotell Och Reseguide

Vit finkornig sand och klarblått vatten på dagen, eldshower och mysiga restauranger vid vattnet på kvällen Öns många stränder erbjuder allt från barer och restauranger med diskomusik till romantiska stränder på lyxiga resorter långt ifrån stressen i Sverige. Koh Samet har blir mer och mer populärt bland oss svenskar och ligger endast tre timmar från Bangkok.

Utanför Ban Phes kust i Rayongprovinsen ligger den lilla ön Koh Samet, eller koh Samed som den också kallas. Närheten till Bangkok blandat med sina fantastiska stränder har gjort ön till en av svenskarnas favoritdestinationer i Thailand och runt omkring på ön byggs det för att klara av att ta emot fler turister. En stor fördel med ön är det stora utbudet av stränder som alla erbjuder på något unikt.

Stränderna på Koh Samet

Trots sin storlek har Koh Samet ett stort utbud av stränder med vit mjuk sand och klarblått vatten, majoriteten av stränderna ligger på rad utefter öns östkust, men det finns även stränder på norra delen av ön. Stränderna på Koh Samet erbjuder allt från vilda vattenaktiviteter, solparasoll och restauranger vid vattnet, till lugna romantiska stränder med vackra solnedgångar.

Nattlivet på Koh Samet
När solen går ner förvandlas stränderna, bord ställs fram vid vattnet, stolar och kuddar placeras ut vid borden och musik börjar spelas i högtalarna vid restaurangerna. Kontrasterna mellan ljusen från barerna och restaurangerna och mörkret från havet ger stränderna en mysig atmosfär. Precis som på många andra platser i Thailand erbjuder stränderna på Koh Samet middagsunderhållning i form av olika eldshower.

Aktiviteter på Koh Samet

För den som tröttnat sol och bad erbjuder Koh Samet ett begränsat men spännande urval av aktiviteter. Förutom att hyra vattenskoter, utmana kompisarna i vem som kan hålla sig kvar längst på bananbåten kan man även boka in sig på olika utflykter. Många som kommer till ön väljer att boka in sig på en dagstur till ett av korallreven som ligger utanför ön för att prova på att dyka, man kan även åka på fisketur eller så kan man upptäcka ön från vattnet.

För den som gillar shopping finns möjligheten att ta sig till fastlandet och vidare till Rayong som ligger trettio minuter från piren i Ban Phe. I Rayong är utbudet av butiker betydligt större än både Ban Phe och Koh Samet. Glöm inte att kolla in Laemtong.

Boende på Koh Samet

Längst med stränderna på Koh Samet ligger resorter i olika storlekar och prisklasser. Med tanke på den stora efterfrågan på boende på ön och antalet resorter rekommenderas det att vara ute i god tid när man bokar hotell på Koh Samet. Anledningen är att resorten och stranden är en väldigt stor del av semestern vilket gör att de populäraste resorterna ofta är fullbokade under högsäsongen.