Koh Chang

Resa till Koh Chang

Regnskogsklädda berg, vackra stränder med klarblått vatten och en mysig skärgård har gjort Koh Chang till en av Thailands populäraste öar. Som trots alla turister fått behålla en trevlig och avslappnad atmosfär.

Närheten till flygplatsen i Trat kombinerat med en spännande skärgård och vacker natur göra att fler och fler turister väljer att besöka Koh Chang på sin semester i Thailand. Trots öns storlek är det lätt att ta sig mellan olika platser och mellan de populäraste stränderna går det songthaew i skyttetrafik, man får dock hålla i sig hård i songthaewen för att inte ramla ur när man åker upp och ner längst de slingrande vägarna på ön. Närheten till Koh Mak och Koh Kood gör att många kombinerar Koh Chang med ett kortare besök på någon av dessa öar.

Stränderna på Koh Chang

Majoriteten av stränderna på Koh Chang ligger på öns västkust och sträcker sig ända från White Sand Beach i norr ner till Bang Bao Pier i söder. Trots tillströmningen av turister de senaste åren har stränderna fått behålla en lugn och avslappnad atmosfär och man behöver sällan trängas på stränderna för att få plats.

Dessutom är det ovanligt med vattenaktiviteter vid stränderna på Koh Chang vilket är en stor bidragande faktor till den mysiga atmosfären.

Precis innan mörkret faller bjuder stränderna på Koh Changs västkust på fantastiska solnedgångar och när mörkret väl har lagt sig förvandlas stränderna, Bord och stolar ställs fram och ur högtalarna vid restaurangerna spelas musik. Det tillsammans med den skarpa kontrasten mellan mörkret och ljusen från lyktorna vid restaurangerna ger stränderna en fantastisk atmosfär.

Boende på Koh Chang

På Koh Chang finns ett brett utbud av boende med allt från enkla bungalowers till lyxiga resorter. Med tanke på öns storlek så är ett tips att vara noga med vart hotellet ligger så att man slipper spendera sin semester i en taxi.

Koh Changs stränder erbjuder alla något unikt för sina besökare och det rekommenderas att läsa på om stränderna för att försäkra sig om att man hamnar på den stranden som möter dem krav man har för en lyckad semester på ön.

Aktiviteter och utflykter på Koh Chang

5 islands Tour

5 islands Tour

Upplev Koh Changs vackra skärgård genom dagsutflykten 5 Islands Tour med bland annat ett besök på populära ön Koh Wai.

Slow Life Bicycle Tour

Slow Life Bicycle Tour

Slow Life Bicycle Tour erbjuder en guidad cykeltur tur på den norra delen av Koh Chang, tanken är att få en inblick i det dagliga livet på ön.

Tree Top Adventure Park

Tree Top Adventure Park

En av Koh Changs mest populära aktiviteter är Tree Top Adventure Park, som ligger i södra delen av ön

Klong Plu Waterfall

Klong Plu Waterfall

På den västra sidan av Koh Chang ligger Klong Plu, vilket är ett av de större vattenfallen på ön.

Vilken strand är populärast på Koh Chang?
Hur tar man sig till Koh Chang?
Vad får man inte missa när man besöker Koh Chang?
Vilken strand på Koh Chang är bäst för barnfamiljer?
Både Kamala Beach och Bangtao Beach är väldigt omtyckta av barnfamiljer eftersom de har en lugnare atmosfär. Samtidigt har stränderna ett brett utbud av barnvänliga hotell med stora poolområden och lekrum vilket brukar vara uppskattat bland hotellens yngre gäster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!