Phi Phi Island

Resa till Phi Phi Island

Phi Phi Island är helt klart ett av Thailands mest kända resmål, och många som besöker landet väljer att ta sig hit. De tropiska öarna är kända över hela världen för sin fantastiska natur, och även för att vara platsen där filmen The Beach spelades in. Kontrasten mellan huvudöns rika nattliv och det lugn som råder på de kringliggande öarna, som är obebodda, gör Phi Phi Island till ett spännande resmål som passar de flesta.

I södra delen av Thailand, mitt i Andamansjön mellan Phuket och Krabi, ligger berömda Phi Phi Island. De flesta har hört talas om ögruppen, som är känd över hela världen för bland annat sitt turkosa vatten och gröna växtlighet. Att filmen The Beach med Leonardo DiCaprio spelades in här gör inte saken sämre, och ett besök på den omtalade stranden är ett måste under besöket på Phi Phi-öarna.

En nationalpark anpassad för turisterna

Phi Phi Islands består av sex öar, och är en del i en av landets många nationalparker. Den största av öarna, Koh Phi Phi Don, är den enda ön som är bebodd, men saknar ändå vägar och trafik annan än några ganska sällsynta mopeder. Här tar man sig fram till fots eller med cykel, och du kommer därför se fler cyklar här än vad du är van vid att se i Thailand. Avsaknaden av motorljud ersätts dock av hög musik längst med gågatorna på nätterna, då nattlivet är högst närvarande på ön trots den i övrigt lugna atmosfären. Barerna och uteställena är många, och här kan man bland annat köpa så kallade buckets (de populära hinkarna med alkohol som går att köpa på många partyställen i Thailand) och prova på att hoppa genom brinnande ringar på stranden. Vill man inte ta del i nattlivet kan man bo en bit ifrån centrum, där det är betydligt mer avslappnat och lugnt.

De centrala delarna av Phi Phi Don erbjuder också goda shoppingmöjligheter, och här finns många restauranger och små butiker där man kan boka bland annat dykturer, klättring och andra aktiviteter och utflykter. Då gatorna inte är gjorda för biltrafik är de ganska smala, och de kantas av butiker, restauranger och caféer på båda sidor. Atmosfären är avslappnad och trevlig, och de smala gatorna ger en mysig och inbjudande känsla även om de kan upplevas som lite trånga under högsäsongen när ett stort antal turister besöker ön.

Aktiviteter och utflykter på Phi Phi Island

Bamboo Island

Bamboo Island

Bamboo Island ligger en bit nordöst om Phi Phi Island och erbjuder vackra stränder, turkost vatten och snorkling direkt från stranden.

Phi Phi Island Viewpoint

Phi Phi Island Viewpoint

Högt belägen ovanför Tonsai Village ligger Phi Phi Island Viewpoint som erbjuder en storslagen utsikt över ön.

Maya Bay

Maya Bay

Maya Bay är för de flesta känd från filmen The Beach och stranden har blivit en av Thailands populäraste utflykter.

Hong Island

Hong Island

Vita stränder, turkost vatten och höga kalkstensklippor. Hong Island har en fantastisk natur och är en av de vackraste öarna i området.

Vilken strand är populäraste på Phi Phi Island?
När är bästa tiden att resa till Phi Phi Island?
Vad får man inte missa när man besöker Phi Phi Island?
Hur tar man sig till Phi Phi Island?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!