Phuket

Resa till Phuket

Långa vita stränder kombinerat med shopping, en rik kultur och ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter har gjort Phuket till svenskarnas absoluta favoritresemål i Thailand och ön har verkligen allt för en lyckad semester. Hit kommer alla typer av turister för att upptäcka sina smultronställen. Från paradisstränderna Freedom Beach och Laem Singh Beach till de populära stränderna Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach vid öns södra del.

Med en egen internationell flygplats, Phuket Town och närheten till andra populära destinationer i Thailand har Phuket blivit ett av Thailand populäraste resmål och hit kommer miljontals turister varje år för att spendera sin semester i Thailand. Tillströmningen av turister har resulterat i att ön erbjuder ett enormt utbud av restauranger, sevärdheter och aktiviteter.

Planera din resa till Phuket

Läs om Phukets stränder

Patong Beach på Phuket

Patong Beach

Patong Beach kombinerar sol och bad med ett stort utbud av aktiviteter, shopping och öns bästa nattliv.

Karon Beach på Phuket

Karon Beach

Karon Beach är lite lugnare än Patong Beach men har fortfarande en bra utbud av restauranger och butiker.

Kata Beach på Phuket

Kata Beach

Kata Beach ligger vid Phukets södra del och är populär bland par och familjer. Förutom sol och bad så är det även många som besöker stranden för att surfa.

Kamala Beach på Phuket

Kamala Beach

Kamala Beach ligger mellan Patong Beach och Surin Beach. Stranden är extra populära bland barnfamiljer som besöker Phuket.

Aktiviteter och utflykter på Phuket

James Bond Island

James Bond Island

James Bond Island är en av Phukets populäraste utflykter och ligger i Ao Phang Nga Marine National Park.

Promthep Cape

Promthep Cape

Längst ner på den sydvästra spetsen av Phuket ligger Promthep Cape en populär sevärdhet som erbjuder storslagna solnedgångar.

Wat Chalong

Wat Chalong

Wat Chalong är ett av Phukets viktigaste tempel och ligger en bit från Phuket Town inte så långt ifrån Big Buddha.

Big Buddha – Phuket

Big Buddha – Phuket

På toppen av ett berg mellan Karon Beach och Phuket Town finns Big Buddha som är en populär sevärdhet på ön.

Artiklar och guider om Phuket

Vanliga frågor om Phuket

Vart ligger Phuket?

Phuket ligger i sydvästra Thailand i närheten av Krabi. En av fördelarna med att semestra på Phuket är att ön har en internationell flygplats, vilket gör att det går att flyga till ön direkt från Sverige.

När är bästa tiden att resa till Phuket?
Den bästa tiden att resa till Phuket är mellan december och mars då det är minst risk för nederbörd och flest soltimmar på ön. Läs mer om vädret på Phuket.
Vad får man inte missa när man besöker Phuket?
Förutom att göra en dagsutflykt till Freedom Beach så får man inte missa att besöka The Big Buddha och Phuket Town under sin vistelse på Phuket.
Vilken strand är finast på Phuket?

Den finaste stranden på Phuket är Freedom Beach som ligger undangömd mellan Patong och Karon. Det smidigaste sättet att besöka stranden är att hyra en longtailbåt från en av de närliggande stränderna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!