Koh Phangan

Resa till Koh Phangan

Vackra stränder, regnskogsklädda berg och ett världsberömt strandparty. Koh Phangan är en ö med många kontraster och hit vallfärdar backpackers från hela Thailand för att delta vid fullmånsfesten på Haad Rin Beach. Förutom Full Moon Party har Koh Phangan ett stort utbud av stränder som erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär för den som vill bort från stressen i Sverige.

Belägen mellan Koh Samui och Koh Tao ligger ön Koh Phangan, en ö som har klarat sig undan exploatering och fått behålla sin vackra natur. Öns storlek kombinerat med den kuperade terrängen gör att det kan vara svårt att ta sig fram på ön och man bör planera sina resor väl, framför allt om man väljer att bo på öns östra sida.

Stränderna på Koh Phangan

Koh Phangan erbjuder ett stort utbud av stränder som passar perfekt för den som vill ligga på en sarong på stranden, läsa en bok och bara njuta av ljudet från vågorna. Öns stränder ligger utspridda runt om hela ön och kan lättast delas in i de nordvästra, de nordöstra och de sydliga stränderna. Väljer man att bo vid de nordvästra har man bättre möjlighet att ta sig runt på ön, framför allt till Thong Sala och Haad Rin man bör dock tänka på öns storlek och planerar man att åka ofta till Haad Rin kommer en del tid spenderas i en taxi.

De nordöstra stränderna, Thong Nai Pan Noi Beach och Thong Nai Pan Yai Beach ligger mer isolerade och för att komma hit från Thong Sala behöver man korsa hela ön vilket resulterat i att det kan vara svårare att få ta i en taxi. Stränderna i sig är fantastiskt fina med vit mjuk sand och klarblått vatten. Att stränderna ligger isolerat av regnskogsklädda berg ger en mysig atmosfär, båda stränderna har även en liten gågata med några butiker och restauranger.

Längst ner på Koh Phangans sydspets ligger Haad Rin Beach, som för många är känd för fullmånsfesten som äger rum varje fullmåne och trots att stranden är välbesökt råder en lugn och avslappnad atmosfär.

Nattlivet på Koh Phangan

Nattlivet på ön är begränsat och väldig fokuserat kring Haad Rin och framför allt Full Moon Party. Hit vallfärdar backpackers från hela Thailand för att vara med under festligheterna. Under Thailands högsäsong kan det komma upp emot 30 000 partysugna turister, vilket har gjort att Haad Rin blivit mer exploaterat än andra platser på ön.

Aktiviteter och utflykter på Koh Phangan

Phangan Bicycle Tours

Phangan Bicycle Tours

Följ med på en guidad cykeltur genom den vackra naturen på Koh Phangan och se ön från ett annat perspektiv.

Blooming Lotus Yoga

Blooming Lotus Yoga

Blooming Lotus Yoga är en yogaskola som erbjuder yogaklasser för nybörjare till utbildningar för att bli certifierad yogalärare.

Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan ligger en bit från Sairee Beach på Koh Tao och erbjuder bra snorkling och har en fantastisk viewpoint.

Vilken strand är populärast på Koh Phangan?
Vart ska man bo på Koh Phangan?
Den bästa tiden att resa till Phuket är mellan december och mars då det är minst risk för nederbörd och flest soltimmar på ön. Läs mer om vädret på Phuket.
Hur tar man sig till Koh Phangan?
När är Full Moon Party på Koh Phangan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!