Pattaya

Resa till Pattaya

Blinkande neonskyltar, tung trafik och ett hav av solparasoll på stranden. Vid en första anblick kan Pattaya ge ett smått kaotisk intryck, men låter man ögat vänja sig finns det många dolda guldklimpar att upptäcka. Trots sitt kända nattliv erbjuder Pattaya även kulturella och gastronomsiska upplevelser. Staden passar även utmärkt som utgångspunkt för att besöka andra platser i närheten.

Närheten till Bangkok och möjligheten att kombinera stränder med storstadssemster gör Pattaya till ett unikt resemål i Thailand. Staden är stor och utspridd vilket gör att man behöver planera sina resor för att inte spendera sin semester i bilköer. Runt om i staden finns det mopedtaxistationer som erbjuder sina tjänster med fördelen att man kan kryssa fram genom bilköerna och på så sätt komma fram snabbare.

Pattayas stränder

Nedanför Beach Road ligger Pattayas populäraste strand Pattaya Beach. Här kan Pattayas besökare ta en paus från stadens hektiska stämning genom att hyra en solstol med tillhörande parasoll. Stranden är lång och smal vilket gör att solstolarna nästan står vid strandkanten och när högvattnet kommer in får man hålla koll på skorna så att de inte sköljs bort av vågorna. Storstaden påverkar vattnets kvalité vid stranden och längtar man efter klarblått vatten och vita stränder rekommenderas det att ta en tur ut till Koh Larn en fantastisk ö som ligger fyrtio minuter från Pattaya.

Nattlivet i Pattaya

Trots sin storlek är Pattayas centrum centrerat runt Beach Road och Second Road med en den absoluta mittpunkten vid den berömda gatan Walking Street. Här trängs barer, restauranger och nattklubbar med varandra för att få plats och mängden neonskyltar på gatan gör det svårt att veta vilken skylt som leder till vilken bar. Utanför barerna står inkastare med ett mål, att få in gatans besökare till just sin bar.

Kombinationen av allt liv och rörelse ger ett ganska kaotiskt intryck och har man aldrig varit vid Walking Street rekommenderas det att läsa på lite först så att man är förberedd. För den som vill uppleva Pattaya i ett lugnare tempo finns ett stort utbud av barer och restauranger utspridda kring Beach Road och Second Road.

Shopping i Pattaya

De flesta shoppingcenter i Pattaya ligger kring Beach Road och Second Road men för att slippa spendera sin semester genom att leta efter shoppingcenter rekommenderas det att skriva ner adressen på både engelska och thai så man kan berätta för taxichauffören vart man ska eller fråga om vägen. Något man inte får missa när man besöker Pattaya är att ta sig till någon av de lokala marknaderna, här kan du verkligen hitta allt mellan himmel och jord till väldigt låga priser.

Aktiviteter och sevärdheter i Pattaya

Hur tar man sig till Pattaya från Bangkok?
När är bästa tiden att resa till Pattaya?
Vart är det bästa nattlivet i Pattaya?
Vad får man inte missa att göra i Pattaya?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!