Koh Lanta

Resa till Koh Lanta

Långa vackra stränder, en lugn och avslappnad atmosfär kombinerad med en fantastisk skärgård gör Koh Lanta till en av svenskarnas favoritöar i Thailand. De breda och långgrunda stränderna gör att många barnfamiljer väljer att åka till Koh Lanta under sin thailandsresa.

Ett par timmar söder om Krabi ligger öarna Lanta Noi och Lanta Yai som tillsammans bildar Koh Lanta. Men oftast när man pratar om Koh Lanta så syftar man på Lanta Yai dit majoriteten av turisterna kommer för att njuta av lugnet på ön. Tackvare sitt läge passar Koh Lanta att kombinera med andra destinationer i Thailand och det går färjor längst med hela västkusten från Phuket i norr till Koh Lipe i söder vilket passar perfekt för den som vill se flera olika platser under sin thailandsresa.

Aktiviteter och utflykter på Koh Lanta

Vanliga frågor om Koh Lanta

Vart ligger Koh Lanta?
Koh Lanta ligger i Krabiprovinsen i sydvästra Thailand. Närheten till andra populära resmål som Ao Nang, Phi Phi island och Railay Beach gör Koh Lanta till ett bra utgångspunkt i regionen.
Vilken strand ska man bo vid på Koh Lanta?

De flesta som besöker Koh Lanta väljer att bo vid Klong Dao Beach eller Long Beach. Anledningen är främst att stränderna har det bästa utbudet av restauranger och butiker. Samtidigt har man nära till Saladan och färjeläget vid öns norra del. Just Klong Dao Beach är en väldigt långgrund strand vilket gör den extra populär bland barnfamiljer.

Vad finns det att göra på Koh Lanta?
När är det bäst att besöka Koh Lanta?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!