Patong Beach

Karon Beach

Karon Beach

Surin Beach

Kamala Beach

Bang Tao Beach

Nai Harn Beach

Rawai Beach

Nai Yang Beach

Karta över Phuket

Phuket är Thailands största ö och är ett populärt resmål för sol och bad. Ön har ett stort utbud av olika stränder som alla har sin charm. Från Patong Beach och Karon Beach där man hittar det största utbudet av restauranger, aktiviteter och nattliv. Till Bang Tao Beach och Nai Yang Beach som passar bättre för den som vill bo lite mer avskilt med fokus på en lugn och avslappnad semester.

Vart ska man bo på Phuket?

Patong Beach och Karon Beach passar bäst för den som vill ha ett brett utbud av aktiviteter, shopping och restauranger att välja mellan under sin semester på Phuket. Patong Beach har även öns bästa nattliv med den kända bargatan Bangla Road.

Är man ute efter en lugnare semester men fortfarande vill ha nära till öns sevärdheter och aktiviteter passar Surin Beach eller Kamala Beach bäst. Dessa två stränder är framför allt populära bland barnfamiljer som besöker Phuket.

Om man vill bo mer avskiljt och ha stranden för sig själv så bör man rikta in sig på Bang Tao Beach och Nai Yang Beach istället.

Hur långt är det mellan Phuket och Krabi?

Det är ungefär 180 kilometer mellan Phuket och Krabi landvägen, vilket tar ca 2.5 – 3 timmar med buss eller taxi. Sjövägen är det ca 47 kilometer rakt över från Rassada Pier på Phuket till Nopparat Thara Pier, men eftersom de flest färjorna går via Phi Phi Island så tar färjan mellan Phuket och Krabi ca 5 timmar.

Liknande resmål i Thailand