Texten innehåller annonslänkar (Läs mer här)

Koh Kood

Vacker orörd natur, klarblått vatten och vackra vita stränder. Koh Kood är en av de öar i Thailand som fortfarande fått behålla sin naturliga charm. Trots sin storlek har ön undgått att exploateras för turister och hit kommer turister som längtar tillbaka till hur Thailand var för femton tjugo år sedan.

Hong Island

Ett par timmars båtfärd söder om Koh Chang vid gränsen mot Kambodja ligger en orörd pärla, Koh Kood. Som trots sin storlek har fått behålla sin naturliga charm och många jämför ön med hur Koh Chang var för femton tjugo år sedan. Trots att ön en bit från kusten går det turer dagligen från både fastlandet i Trat och från Koh Chang.

Stränderna på Koh Kood

De populäraste stränderna på Koh Kood ligger utefter öns västkust och det är också här majoriteten av hotellen på ön finns. Med mjuk vit sand och klarblått vatten är stränderna på Koh Kood en stor anledning till att många turister väljer att spendera sin semester på ön.

Tillsammans med mysiga resorter erbjuder stränderna på Koh Kood en riktig paradiskänsla. Hit kommer turister för att slappna av och varva ner med en bok i hängmattan.

Aktiviteter på Koh Kood

Koh Kood är en relativt oexploaterade ö med ett fåtal resorter och restauranger. Det gör att aktiviteterna på ön är ganska begränsade. Mycket kretsar kring det fantastiskt klara vattnet och många som besöker ön väljer att hyra snorkel och cyklop för upptäcka livet under ytan. En annan populär aktivitet är att hyra kanot.

Vill man stanna på land rekommenderas det att hyra en skoter och upptäcka ön på egen hand. Det är inte så mycket trafik på ön och det finns ett flertal små butiker som säljer bensin på ön vilket gör att det är lätt att ta sig runt på ön. Ön har ett par vattenfall som är väl värda ett besök.

Hotell på Koh Kood

Trots att det är ganska glest mellan stränderna på Koh Kood så finns det ändå ett flertal hotell där majoriteten ligger på öns västra sida.

Här finns allt från enklare bungalows vid stranden till lyxhotellet Soneva Kiri Resort som är ett av Thailands mest exklusiva hotell som erbjuder boende i lyxiga villor som ligger avskilda från resten av ön.

Förutom Soneva Kiri Resort finns det ett flertal andra hotell i lägre prisklasser men som fortfarande erbjuder en mysig atmosfär vid öns stränder.

Siam Beach Resort Koh Kood ligger vid Bang Bao Beach och erbjuder boende i enklare bungalows vid stranden. Stranden är en riktig paradisstrand med vit mjuk sand och kristallklart vatten. Det ligger ett par andra resorter och restauranger i närheten men annars är det väldigt lugn och hit rekommenderar vi att man åker för att slappna av och njuta av sol och bad.

Tinkerbell Resort är ett trestjärnigt hotell som ligger direkt vid stranden centralt på den västra sidan av Koh Kood. Hotellets villor ligger direkt vid stranden och vid huvudbyggnaden finns även en restaurang, samt en pool omgiven av mysiga solbäddar med tillhörande parasoll.

Samtidigt har man ett flertal restauranger och andra resorter i närheten vilket ger ett bredare utbud av matställen.

Ta sig till Koh Kood

Koh Kood ligger ungefär 45 kilometer från fastlandet och nås endast med båt. Man kan antingen ta en färja eller speedboat från Laem Sok Pier på fastlandet. Då tar resan till ön runt 60 minuter och en biljett kostar normalt runt 300 till 600 baht.

Det går även att ta sig till Koh Kood från Koh Chang med speedboat. Båten stannar dock vid Koh Mak vilket gör att resan tar något lägre tid mellan 1,5 och 2 timmar.

Koh Kood