Bangkoks bästa shopping

av | Uppdaterad: 27 Aug, 2023

Bangkok erbjuder shopping av absolut världsklass och har ett stort utbud av shoppingcenter. Här kan man verkligen hitta allt, det gäller bara att veta vart man ska leta. För att göra det lättare för dig som ska resa till Bangkok för att shoppa har vi sammanställt en lista på 6 shoppingcenter som du inte får missa när du besöker staden.

1. Siam Paragon

Siam Paragon är ett av Thailands mest besökta shoppingcenter och erbjuder en upplevelse utöver det vanliga och något av ett måste för den som kommer till Bangkok för att shoppa. Här hittar man bland annat butiker som Louis Vuitton, Prada, Versace och andra välkända designers.

Förutom klädbutiker finns en uppsjö av olika restauranger i varuhuset samt en hel våning med butiker som säljer mobiltelefoner, tv-apparater och andra teknikrelaterade saker.

Högst upp i varuhuset ligger en biograf som visar de senaste internationella filmerna. Filmerna visas på sitt originalspråk med thailändsk undertext.

På bottenvåningen av Siam Paragon ligger Siam Ocean World som är Sydostasiens största akvarium som är en populär sevärdheter för både stora och små.

MBK Center i Bangkok

2. MBK Center

MBK Center är förmodligen Bangkoks mest välkända shoppingcenter och här finns över 2000 butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Varuhuset är inte lika glamoröst som Siam Paragon utan här hittar man enklare butiker och stånd som säljer mobiltelefoner, kameror, kläder och resväskor till billiga priser. Varuhuset har en hel våning med elektronikprodukter.

Många som besöker MBK lockas av de låga priserna men man bör vara medveten om att mycket är piratkopierat. Därför är oftast kvalitén på produkterna sämre och det rekommenderas det att syna dem noga innan man slår till.

3. ICONSIAM

ICONSIAM ligger vid Chao Phraya-floden och erbjuder en unik shoppingupplevelse fördelat på 6 våningar. Shoppingcentret har brett utbud av butiker från välkända varumärken som H&M och Uniqlo, men också mer exklusiva butiker som Hermes, Dior och Louis Vuitton.

Varje våning har sin egen karaktär och charm. På bottenvåningen hittar man till exempel Siam Sook, en flytande marknad som erbjuder en unik thailändsk kulturupplevelse med allt från thailändsk mat till traditionella föreställningar.

För dem som söker en mer avslappnad atmosfär rekommenderas ett besök vid HOBs på 6:e våningen som har en trevlig terrass med en fantastisk utsikt över Bangkok.

4. Central World

Central World är Bangkoks till ytan största varuhus med över 500 butiker och 100 restauranger caféer. I varuhuset hittar man allt från kända butiker som Lee, Calvin Klein och Zara till möbelaffärer, banker och teknikbutiker. Är man i Bangkok och ute efter shopping så rekommenderas det att ta med Central World på listan över shoppingcenter att besöka under sin vistelse.

Shoppingcentret har en modern och stilren inredning vilket ger varuhuset ett lyxigt intryck och hit kommer turister och Bangkokbor för att shoppa kläder och elektronik från välkända företag. Högst upp i shoppingcentret finns en biograf för den som vill se någon av senaste internationella filmerna under sin semester i Bangkok.

5. Terminal 21

I anslutning till Skytrain-stationen Asok, vid korsningen Asok och Sukhumvit Road ligger shoppingcentret Terminal 21. Shoppingcentret sticker ut från de övriga shoppingcenter i Bangkok med sin unika inredning. Varje våningsplan är inrett med inspiration från välkända platser i världen och här kan man hitta välkända landmärken, som Golden Gate Bridge i San Francisco, och Londons röda dubbeldäckare.

Shoppingcentrets unika inredning kombinerat med ett stort utbud av välkända butiker och restauranger med mat för alla världens hörn gör att Terminal 21 definitivt är värt ett besök. Priserna i butikerna är generellt lägre än vid de lyxiga shoppingcentren Siam Paragon och EmQuartier, Högst upp i varuhuset finns även biograf samt ett träningscenter.

6. EmQuartier

EmQuartier är ett av de senaste tillskotten av shoppingcenter i Bangkok och slog upp dörrarna så sent som i mars 2015. Shoppingcentret ligger längst med Sukhumvit Road inte långt ifrån skytrainstationen Phrom Phong och är en del av The EM District där även varuhuset Emporium Shopping Mall ingår. Med butiker som Prada, Gucci och andra välkända varumärken är det tydligt att EmQuartier eftersträvar att vara ett lyxigare shoppingcenter likt Siam Paragon och Central World.

Shoppingcentret är uppdelat i tre olika sektioner där en av sektionerna ligger i en närliggande byggnad.

Mer om Thailand