Thailands 7 bästa familjehotell

av | Uppdaterad: 13 Dec, 2023

Thailand är ett barnvänligt land och många svenska barnfamiljer väljer att besöka landet. Därför har vi sammanställt en lista med 7 riktigt bra familjehotell i Thailand. Baserat på recensioner från hotellets besökare.

1. Sunwing Resort Kamala Beach, Phuket

Sunwing Resort ligger vid södra delen av Kamala Beach på Phuket och är ett av öns populäraste hotell bland barnfamiljer. Med ett stort hotellområde med bland annat pooler med vattenrutschkanor samt gratis barnklubb gör att hotellets yngre gäster har ett stort utbud av aktiviteter under sin vistelse på hotellet. Samtidigt har man en central utgångspunkt på Phuket för aktiviteter och utflykter till närliggande öar.

Sunwing Resort erbjuder boende i rymliga rum som sträcker sig mellan 44 kvm till 60 kvm. Rummen är utrustade med pentry och kylskåp samt mikrovågsugn och diskmaskin. Varje rum har även en tillhörande balkong med utsikt över poolen alternativt över bergen. Wi-fi och frukost finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

2. Horizon Karon Beach Resort & Spa, Phuket

Horizon Karon Beach Resort & Spa ligger vid södra delen av Karon Beach vilket gör att man har en utmärkt utgångspunkt under sin semester med gångavstånd till både Karon och Kata Beach. Samtidigt finns ett stort utbud av aktiviteter på hotellområdet med bland annat tre utomhuspooler, en lekpark och ett spelrum med gratis biljard, bowling, fotbollsspel, airhockey, datorer med internet och en storbilds-tv.

Hotellet är uppdelat i två delar, en familjedel för barnfamiljer samt en vuxendel som vänder sig till gäster över 18 år. Hotellets rum håller en god standard och är utrustade med en kombinerad kyl/frys samt tv och en möblerad balkong med utsikt över trädgården. Hotellet erbjuder gratis wi-fi och frukost finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

3. Deevana Plaza, Ao Nang

Deevana Plaza ligger mellan Ao Phra Nang Beach och Nopparat Thara Beach en bit innåt i landet vilket gör att man har gångavstånd till båda stränderna. Området kring hotellet är lugnt med ett flertal andra hotell och restauranger.

Hotellet erbjuder gratis lokaltransport vilket är ett smidigt sätt ta sig till stränderna om man har mindre barn. På hotellområdet finns en stor pool, ett lekrum samt en barnklubb. Poolens läge gör att vissa av rummen har pool access direkt från sin balkong.

Hotellets rum håller en god standard och är utrustade med kylskåp, minibar och en tv. Alla rum har också en tillhörande balkong med utsikt över poolområdet. Hotellet erbjuder gratis wi-fi och frukost finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

4. Sheraton Hua Hin Resort & Spa, Hua Hin

Sheraton Hua Hin Resort & Spa är ett femstjärnigt hotell som ligger drygt en mil norr om centrala Hua Hin. På hotellområdet finns en stor utomhuspool med tillhörande barnpool samt en lekplats och gratis barnklubb. För de äldre finns även aktiviteter som tennis, gym samt massage och spabehandlingar.

Hotellet ligger direkt på stranden och området kring hotellet är lugnt med endast ett fåtal andra hotell och restauranger i närheten. För den som vill utforska Hua Hin erbjuder hotellet transport mot en avgift.

Hotellets rum håller en hög standard och är utrustade med tv och minibar samt en balkong med utsikt över trädgården eller poolområdet. Frukost ingår under vistelsen på hotellet medan wi-fi finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

5. The Sands Khao Lak by Katathani, Khao Lak

The Sands Khao Lak by Katathani är ett av Khao Laks populäraste hotell och ligger vid stranden Nang Thong Beach. Hotellet är extra populärt bland barnfamiljer eftersom det är barnanpassat med ett stort utbud av aktiviteter för hotellets yngre gäster.

På hotellområdet finns bland annat två stora utomhuspooler med en tillhörande barnpool samt en lekplats och gratis barnklubb. Samtidigt har man bara ett par meter ner till den populära stranden Nang Thong Beach och gångavstånd till restauranger och butiker i området.

Hotellets rum är rymliga och ljust inredda med en tillhörande balkong med utsikt över hotellområdet. Ett av rummen är ett familjerum med plats upp till fyra personer. Både frukost och wi-fi ingår under vistelsen på hotellet.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

6. Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach, Phuket

Sunwing Resort & Spa ligger vid södra delen av Bangtao Beach på Phuket. Hotellets läge vid stranden gör att det passar perfekt för den som vill ha en avslappnad semester med fokus på sol och bad. Samtidigt har man gångavstånd till butiker och restauranger söder om hotellet.

Hotellområdet är stort med fyra utomhuspooler, barnpool samt ett spelrum och lekplats. Hotellet har även en barnklubb som är väldigt populär bland hotellets yngre gäster.

Rummen är inredda med ett pentry med kylskåp samt mikrovågsugn och tv. Alla rum har även en tillhörande balkong med utsikt över poolområdet. Frukost och wi-fi finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

7. Chada Beach Resort & Spa, Koh Lanta

Chada Beach Resort & Spa ligger vid norra delen av Klong Dao Beach och är ett populärt hotell bland barnfamiljer som besöker Koh Lanta.

På hotellområdet finns ett stort poolområde med tillhörande barnpool och lekplats. Samtidigt har man bara några meter till Klong Dao Beach som både är bred och långgrund, något som passar bra för familjer med små barn.

Hotellet erbjuder boende i rymliga rum som sträcker sig mellan 55 kvm till 110 kvm. Alla rum är utrustade med minibar och tv samt en balkong med utsikt över hotellområdet. Gratis wi-fi ingår under vistelsen och frukost finns tillgängligt mot en extra kostnad.

Se tillgänglighet och pris hos Agoda.com

Mer om Thailand

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!