Texten innehåller annonslänkar (Läs mer här)

Koh Mak

Koh Mak är en riktig paradisö som ligger i sydöstra Thailand vid gränsen mot Vietnam. Ön som är mest välkänd för sina vackra stränder har ett begränsat utbud av aktiviteter och sevärdheter utan hit kommer man främst för att njuta av den lugna atmosfären.

Det gör att många som besöker ön väljer att kombinera den med ett besök vid de närliggande öarna Koh Chang och Koh Kood.

Koh Mak i Thailand
Trots att allt fler turister upptäcker Thailand så har Koh Mak fått behålla sin naturliga charm och hit bör man åka om man vill ha en lugn semester i Thailand. Ön har inga hotellkomplex utan de flesta hotellen erbjuder boende i enklare bungalows vid öns stränder, något som bidrar till öns mysiga atmosfär.

Stränderna på Koh Mak

Trots sin storlek så har Koh Mak ett ganska brett utbud av stränder där de flesta är små och undangömda. Det gör att de flesta som besöker ön väljer att bo vid de två största stränderna Ao Kao Beach och Suan Yai Beach.

Ao Kao Beach

Ao Kao Beach är enligt många den finaste stranden på ön och sträcker sig längst med Koh Maks sydvästra sida. Sanden är finkornig och mjuk och stranden är relativt smal på sina ställen.

Ao Kao Beach på Koh Mak

I mitten på stranden finns en pir en del av båtarna från Koh Chang och Koh Kood lägger till.

Längst med stranden ligger ett flertal hotell och restauranger, men trots det så är atmosfären väldigt lugn. En bit upp längst vägen som går till Suan Yai Beach finns det även ett par butiker och en bankomat.

Suan Yai Beach

Tvärsöver ön från Ao Kao Beach vid Koh Maks nordvästra sida ligger Suan Yai Beach. Trots att det ligger flera hotell och restauranger vid stranden så är atomsfären väldigt lugn och man har gott om plats.

Även här finns det en pir där vissa arrangörer hämtar upp resenärer till de närliggande öarna. Det är därför viktigt att dubbelkolla vilken pir man ska åka från så man inte väntar vid fel strand.

Suan Yai Beach på Koh Mak

Under vissa perioder på året kan det förekomma sandloppor vid stränderna på Koh Mak så ett tips är att packa ner kokosolja och insektsmedel för att skydda sig.

Att göra på Koh Mak

Koh Mak har ett begränsat utbud av aktiviteter och hit kommer man främst för att sola och bada vid öns vackra stränder. Men för den som blir rastlös efter ett par dagar vid stranden så kan man bland annat boka in sig på snorklingstur till Koh Kham som ligger utanför Suan Yai Beach. Eller göra en dagsutflykt till Koh Rayang eller Koh Wai.

En annan populär sevärdhet är att ta sig till Cape Tukata Viewpoint som ligger vid Koh Maks sydvästra udde. Det går en väg ända fram till utkiksplatsen och ett tips är att hyra en skoter för att kombinera ett besök här med någon av de mindre stränderna på öns södra sida.

Hotell på Koh Mak

Trots att stora delar av ön fortfarande är obebyggda så finns det ett relativt brett utbud av hotell. Med det sagt så blir hotellen på de mindre öarna oftast uppbokade och det rekommenderas att boka sitt boende i förväg på Koh Mak för att få den standarden man vill ha.

Seavana Resort är ett av Koh Maks populäraste hotell och ligger vid Suan Yai Beach. Hotellet erbjuder boende i rymliga bungalows med stora fönster med utsikt över stranden. Väljer man Superior eller en suit så får man även tillgång till en egen terrass med solstolar. På hotellet finns det en utomhuspool och en restaurang där det även serveras frukost.

Lazy Day The Resort är ett prisvärt hotell på Koh Mak som ligger några meter från stranden vid östra delen av Ao Kao Beach. Atmosfären på hotellområdet väldigt lugn och avslappnad och här finns bland annat ett spa och en bar, samt en restaurang där det även serveras frukost. Hotellets bungalows är rymliga och har bekvämligheter som bland annat luftkonditionering oh kylskåp.

Mira Montra Resort Koh Mak Mira Montra Resort Koh Mak är ett annat populärt hotell som ligger vid Ao Pra Beach. Hotellet håller en hög standard på både rummen och servicen från personalen och passar perfekt om man besöker Koh Mak för att sola och bada.

På hotellområdet finns det bland annat en infinitypool med utsikt över havet, samt en restaurang och ett spa. Hotellet ligger avsides från resten av ön så ett tips är att hyra en skoter för att lätt kunna upptäcka de andra stränderna under sin vistelse.

Ta sig till Koh Mak

De två vanligaste sätten att ta sig till Koh Mak är att antingen ta sig till ön med speed boat från Laem Ngop pier på fastlandet, eller med båt från Bang Bao Pier på Koh Chang.

Om man ska ta sig till Koh Mak från Sverige så rekommenderas det att flyga till Bangkok för att sedan flyga vidare till Trat. För tillfället är det endast Bangkok Airways som trafikerar sträckan och flygresan tar ca 1 timme. Det går även att åka taxi och buss från Bangkok till Laem Ngop pier för att sedan ta båt vidare till Koh Mak, den resan tar vanligtvis mellan 6 till 7.5 timmar.

Koh Mak

Öar i närheten av Koh Mak

Utflykt

Koh Wai

Resmål

Koh Chang

Utflykt

Koh Kood