Thailands vackraste stränder

av | Uppdaterad: 22 Jan, 2024

En av det bästa sakerna med att resa till Thailand är landets vackra stränder. Att gå barfota i den mjuka sanden och bada i det klara vattnet.

Även om Thailand har många stränder så är det några som är finare än andra och därför har jag sammanställt den här listan över mina favoritstränder i Thailand.

Ao Phra Nang Beach

1. Phra Nang Beach, Krabi

Phra Nang Beach ligger vid Railay Beach i Krabi och är en av Thailand mest välkända stränder. Du har säkert sett de ikoniska bilderna på longtailbåtar som ligger förtöjda vid strandkanten med kalkstensklippan i bakgrunden.

Eftersom Phra Nang Beach är så populär blir det lätt fullt på stranden under dagarna så ett tips är att besöka stranden tidigt på förmiddagen innan turisterna från de arrangerade turerna kommer till stranden.

Maya Beach

2. Maya Beach, Phi Phi Islands

Maya Beach på Koh Phi Phi Leh är enligt mig Thailands vackraste strand. Inramningen med de höga kalkstensklipporna och det klara vattnet är svårslaget.

Stranden som är känd från filmen The Beach är en av de mest besökta platserna i sydvästra Thailand vilket gör att man är långt ifrån ensam om man åker dit på en dagsutflykt. Bor man på Phi Phi Island så kan man hyra en longtailbåt och åka till stranden tidigt på förmiddagen för att få ett par timmar för sig själv innan alla turister kommer.

Koh Lanta

3. Freedom Beach, Phuket

Freedom Beach är enligt många Phukets finaste strand och ligger gömd mellan Karon Beach och Patong Beach. Tack vare att det inte finns några vägar till stranden har den fått behålla sina naturliga charm med vit mjuk sand och klara vatten.

Även om stranden till stor del fortfarande är orörd så finns det både solstolar att hyra och en restaurang. Vilket gör Freedom Beach till en populär dagsutflykt från de närliggande stränderna.

Det smidigaste sättet att ta sig till Freedom Beach är att hyra en longtailbåt från Karon eller Patong.

Koh Mook i Thailand

4. Had Laem Prao Beach, Koh Mook

Had Laem Prao Beach (Sivalai Beach) ligger på Koh Mooks östra del och är en av mina favoritstränder i Thailand. Kombinationen av den lugna atmosfären på Koh Mook, den vita sanden och det klara vattnet ger den perfekta inramningen för ett par lata dagar i solen.

Även om det finns flera hotell vid stranden så är Sivalai Beach Resort det mest välkända och vill man ha en fulländad vistelse så rekommenderar jag att man bokar deras Beach Front villor direkt vid stranden.

Koh Lipe i södra Thailand

5. Koh Kradan Beach, Koh Kradan

Koh Kradan Beach ligger på den lilla ön Koh Kradan i sydvästra Thailand, i närheten av Koh Mook och Koh Lanta.

Trots att stranden är den stösta på ön, med både en pir och ett flertal hotell och restauranger, så har den fortfarande fått behålla en lugn atmosfär och hit kommer man främst för att sola och bada vid den vackra stranden.

Koh Kradan har ett väldigt begränsat utbud av saker att göra vilket gör att det räcker att stanna några dagar på ön. Därför är det är många som kombinerar ett besök på ön med de närliggande öarna Koh Mook eller Koh Lanta.

Koh Kood i Thailand

6. Bang Bao Beach, Koh Kood

En annan mysig strand som har en riktig paradiskänsla är Bang Bao Beach som ligger på västra sidan av Koh Kood. Stranden är väldigt långgrund med kristallklart vatten och mjuk vit sand.

Trots att stranden är ganska stor så har den fått behålla sin naturliga charm och det finns endast ett fåtal hotell vilket gör att man har gott om plats.

Förutom hotellen så finns det några restauranger och massage-ställen vid stranden, det gör att hit bör man åka om man vill ta det lugn ett par dagar och njuta av den vackra stranden.

Mer om Thailand

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!